فهرست ها
- خانه
- اخبار واطلاعیه
معرفی آثاری از آیت الله محمدتقی مصباح یزدی در قالب پوستر «این عمار...؟» همزمان با چهامین روز از درگذشت این عالم ربانی، به همت اداره کل فرهنگی نهاد و میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان یزد، رونمایی شد. درادامه مروری بر آثار ارائه شده در این پوس
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، همزمان با چهلمین روز درگذشت عالم ربانی، فیلسوف و فقیه عالیقدر آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، اداره کل فرهنگی نهاد پوستر «عین عمار...؟» که به معرفی ۸ اثر از آثار ایشان اختصاص دارد را با میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان یزد رونمایی کرد.
آذرخش کربلا
پدیدآور: محمدتقی مصباح یزدی
ناشر: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)؛
تعداد صفحات: ۳۳۶
در موضوع حادثه عاشورا، آثار متعددی منتشر شده است، اما این کتاب ویژگیهایی دارد که آن را از بسیاری از آثار دیگر در این خصوص ممتاز میکند. رهبر معظّم انقلاب در تجلیلی کمسابقه درباره این وجه تمایز چنین بیان داشتهاند:
«بنده این کتاب مربوط به عاشورا، تقریباً همهاش را خواندم، مطالبی است لازم، نمیشود گفت مفید، بالاتر از مفید (است). مطالب ضروری و لازم است، ... اینطور بازکردن قضایای عاشورا، بهروز کردن این قضایا خیلی مفید است. ... بعضی از مطالب، مطالبی است که غیر از شما شاید کس دیگری نتواند، (یا) حداقل این طور نمیتواند، ... به این خوبی (از عهده بحث برآید.)
لازم به ذکر است که کتاب (در پرتو آذرخش) حاصلِ اجابت کردن درخواست رهبر معظّم انقلاب از ایشان، مبنی بر تکمیل برخی نواقص موجود در این کتاب است و علاقهمندان میتوانند به عنوان مکملِ این اثر به آن رجوع نمایند.
آموزش عقاید
پدیدآور: محمدتقی مصباح یزدی
ناشر: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
تعداد صفحات: ۵۴۷
اصول دین اگر از راه تعقّل و تفکّر بدست آید، پایههای ایمانی انسان را مستحکم میسازد و ساختمان دین انسان را در برابر تندباد شبهات و زلزلههای ناشی از مشکلات و ابتلائات، از فروریختن مصون میدارد. در این اثر ارزشمند، مرحوم آیت الله مصباح با مبنا قراردادن مباحث عقلی و علمی، اصول و مبانی اعتقادات اسلامی-شیعی را برای مخاطب به اثبات میرساند و از منابع درون دینی (آیات و راویات) تنها به عنوان مؤید و تصدیقکننده مباحث عقلی و علمی بهره میبرد. ضمن آنکه در هر موضوع به برخی از شاخصترین شبهات مرتبط با همان مبحث نیز با همین سبک پاسخ ارائه میدهد. برخی از مباحث مهم کتاب عبارتند از: روشهای اثبات خداوند و صفات او؛ جبر و اختیار؛ قضا و قدر؛ نیاز بشر به وحی، نبوت و امامت، دلایل اعجاز قرآن و مصونیت آن از تحریف، ادله اثبات معاد، شفاعت و...
به سوی خودسازی
پدیدآور: محمدتقی مصباحیزدی
ناشر: انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
تعداد صفحات: ۳۵۸
امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرماید: خدا رحمت کند کسی را که بداند از کجاست، در کجاست و به سوی کجاست. یا به قول آن شاعر از کجا آمدهام، آمدنم بهر چه بود و به کجا میروم آخر. نویسنده در این کتاب تلاش کرده است تا به سه پرسش فوق پاسخ دهد. برای پاسخ به این پرسشها نیز پیشنیازها و مکملهایی را ارائه کرده؛ بر این اساس برخی مباحث مهم کتاب عبارتند از: مقصود از خودشناسی چیست و چرا ضرورت دارد؟ لذّتجویی و کمالخواهی چگونه ارتباطی با هم دارند؟رابطه میان امیال فطری و غرایض نفسانی چیست؟ هدف از خلقت چیست و چه رابطهای میان هدف خلقت و اوجِ امیال انسان وجود دارد؟ مهمترین راههای رسیدن به قُرب الهی کدامند؟ مهمترین بایستهها و موانع تحقق قُرب الهی کدامند؟ و...
پرسشها و پاسخ
پدیدآور: محمدتقی مصباح یزدی
ناشر: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
تعداد صفحات: ۱۷۵
در این اثر، مرحوم آیت الله مصباح یزدی، به برخی از جدیترین پرسشها و شبهات پیرامون مبانی، ساختارها و فرآیندها تعریف شده در نظام جمهوری اسلامی، مبتنی بر اصول اسلامی و استنتاجهای عقلی پاسخ گفتهاند، پرسشها و شبهاتی نظیر ملاک مشروعیت حکومت چیست؟ نقش مردم در حکومت دینی چیست؟ رابطه مقبولیت و مشروعیت در حکومت دینی به چه صورت است؟ آیا دموکراسی غربی در جامعه اسلامی میتواند اجرا شود؟ پیشینه بحث ولایت فقیه آیا به زمان غیبت امام زمان علیه السلام میرسد یا در دوران حضور ائمه علیهم السلام نیز وجود داشته؟ دلیل اطاعت از ولی فقیهِ غیر معصوم چیست؟ و...
تعدد قرائتها
پدیدآور: محمدتقی مصباح یزدی
ناشر: انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
تعداد صفحات: ۱۱۲
تعدد قرائتها (که هرمنوتیک و پلورالیسم از مفاهیم به شدّت مرتبط با آن است) یعنی پذیرفتن چند معنای غیرقابل جمع برای یک متن به شکلی که در مقام عمل هیچیک بردیگری برتری و رجحانی ندارد و هر کدام را که بپذیریم صحیح است، این در حالی است که امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرمایند: هیچ دو ادعایی که با هم اختلاف داشته باشند وجود ندارد، مگر این که یکی از آنها گمراهیست و البته این امکان وجود دارد که هر دو گمراهی باشند.
در این کتاب آیت الله مصباح بعد از تبیین مفهوم این نظریه با استناد به ادله عقلی و نقلی، بطلان آن را به اثبات میرسانند. از نظر ایشان از روزی که خداوند آدم(علیه السلام) را آفرید تا به امروز هیچ خطری برای دین، مهمتر از خطر تعدد قرائتها پدید نیامده است. چرا که با پذیرش آن، عملاً تمام اهداف انبیا(علیهم السلام) و کتابهای آسمانی از بین میرود.
زیبایی شُرور: شُرور و بلایا، چرایی و وظیفه ما
پدیدآور: محمدتقی مصباح یزدی
ناشر: مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
تعداد صفحات: ۴۸
نوشتار حاضر، حاصل سه جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخ از مرحوم آیت الله مصباح یزدی است که در اسفند ۱۳۹۸ و پس از شیوع بیماری کرونا در کشور در موضوع شرور و بلایا و چرایی وجود آنها و وظیفه ما در قبالشان ایراد شده است. ایشان با بیانی شیوا و روان، از دو جنبه نظری و عملی، بحث شرور و بلایا را شرح داده و با استفاده از مقدمات عقلی و همچنین آیات و روایات، گرههای ذهنی موجود درباره این مسائل را به خوبی گشودهاند. در ادامه نیز به هفت پرسش مهم برخی از مخاطبان در این موضوع مبتلابه پاسخ میدهند که این بخش نیز ابعاد مسئله را روشنتر میکند.
میتوان ادعا کرد که این اثر، به رغم حجم اندکش، در بررسی محققانه ابعاد بلایا و شرور، کمنظیر یا بینظیر است و به خوبی توانسته از عهده بسیاری از شبهات عوام و خواص در این خصوص پاسخ دهد.
زینهار از تکبر
پدیدآور: محمدتقی مصباح یزدی
ناشر: انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
تعداد صفحات: ۳۵۲
تکبر به فرمایش حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام در کنار حرص و حسد، یکی از سه منشأ هلاکت و نابودی انسان است. حضرت امیر صلوات الله علیه در خطبهای که به نام قاصعه معروف گشته است، ضمن بیان سرگذشت عبرتآموز ابلیس به عنوان نخستین کسی که تکبر ورزید با بررسی جنبههای مختلف این رذیله هلاکتبار انسانها را از ابتلا به آن برحذر میدارند. در این اثر مرحوم آیت الله مصباحیزدی این خطبه بسیار ارزشمند نهجالبلاغه را شرح کرده است و به تناسب به مباحثی نظیر فلسفه آزمون و ابتلا، سنتهای خداوند در برابر گردنکشان، ویژگیهای متکبران، حکمت تشریع عبادات، راههای غلبه بر تکبر، حد و مرز تواضع و... پرداخته است.
گفتمان مصباح (گزارشی از زندگانی و مواضع علمی-سیاسی آیت الله مصباح یزدی)
پدیدآور: رضا صنعتی
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
تعداد صفحات: ۱۱۲۰
اگر کسی بخواهد بداند که چرا رهبر معظّم انقلاب در پیامِ به مناسبت ارتحال آیت الله مصباح یزدی، از تعابیر بلندی نظیر «فقیه و حکیم مجاهد»، «متفکری برجسته»، «دارای زبان گویائی در اظهار حق»، «حضور انقلابی در همه میدانهای حساسِ مورد نیاز به ایشان»، «دارای توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی» و... استفاده کردهاند، میتواند به این اثر رجوع کند؛ چرا که با مستندات خود، به خوبی حکمت انتساب این تعابیر به ایشان را روشن کرده است.
در این اثر محققانه، بسیاری از شبهات مربوط به عملکرد، آرا و نظرات ایشان مطرح و با استناد به سخنان خود ایشان و دیگران و ارائه مستندات متقن به آنها پاسخ داده شده است. عمده مباحث کتاب اما به نقل هجده مناظره بسیار مهم ایشان در تاریخ پس از انقلاب اختصاص دارد، که علاوه بر نقل متن مناظرات به تحلیل حواشی قبل و بعد از شکلگیری این مناظرات نیز پرداخته است.
فایل پوستر «این عمار...؟» را از (اینجـــــــــــا) دریافت کنید.